Verslag Race 1 Circuit Park Zandvoort

Zondag 12 april 2015 – Zandvoort.

Zondag was het dan eindelijk weer zover de eerste racedag van het nieuwe seizoen. De auto weer helemaal klaar inclusief een nieuw(krachtiger) motorblok. We zagen deze dag dan ook als testdag voor mij en de auto. Eerst naar de inschrijving en keuring en wat een opkomst weer veel rijders bij de DNRT. Inschrijving en keuring gingen vlot geen op of aanmerkingen aan de auto maar dat wisten wij al.

Daarna ons opmaken voor de vrije training die voor ons maar ook voor ab van Yellow-repair erg spannend was. Want wat gaat de auto doen en hoe rijd/voelt het. Vrije training was een test maar alles voelde goed aan lekker kunnen rijden maar had het vermoeden dat het gaspendaal niet helemaal lekker stond dus gaskabel iets uitgedraaid en in de kwalificatie ging dit een stuk beter. Lekker me rondjes kunnen rijden met een mooie tijd waar ik toen al tevreden mee was.

Race 1 nog niet gestart met de auto,ja hoe gaan we dit aanpakken maar ging helemaal goed netjes weggereden van de startplek. Aangekomen bij de tarzanbocht de buitenste lijn genomen omdat er een rijder spinde aan de binnenbocht en daar erg druk was. In de loop van de wedstrijd een aantal gevechten gehad en een aantal plekken gewonnen. Verder een mooi gevecht met een Citröen saxo die dezelfde rondentijden reed als mij en een leuke gevecht gehad. Helaas niet kunnen pakken maar was een leuk strijd elke ronde weer. Race 2 weer een goede start en goed kunnen volgen maar al in de eerste ronden kregen we een code 60 die veroorzaakt werd door de groep die achter ons starten en een startcrash hadden. Dit duurde enkele rondes daarna een fantastische herstart en gelijk een gat geslagen met het groepje achter mij en zo mezelf kunnen losrijden.

Aan het einde van de wedstrijd kreeg ik de groep voor mij in het vizier en dat betekende dat ik dus sneller was. Het gat tot de laatste auto was snel gedicht en dus kon ik mezelf op gaan maken voor weer een gevecht. Helaas kwam op het rechte stuk het bordje last lap naar buiten en ik wou de aanval inzetten op de BMW voor mij helaas had deze mij in de gaten en reed iets snellere rondetijd dan mij. Maar dat mocht de pret niet drukken want op de eerste testdag zetten in een 2:15 neer en dat was al sneller dan vorige jaar. Dit was alleen al de testdag en voelde allemaal al goed en vertrouwd aan. Dit beloofd wat voor dit seizoen en anders in 2016 waar wij ons op foccusen. Dit seizoen zien we als test seizoen en willen we veel gaan testen.

 

Voor de kenners

Wij hebben er in de winter een 2.8i V6 ingebouwd.

Hier willen we dit seizoen mee gaan rijden en testen.

Hier het filmpje van race 1

Met vriendelijke groet,

Justin van der Oord